Sök
Stäng Meny

Polisområdeschef klar för Västernorrland

Nu är rekryteringen för den utlysta tjänsten som polisområdeschef i Västernorrland klar.

För polisområde Västernorrland har Josef Wiklund utsetts som chef från och med i dag onsdag den 5 juli 2023. Han kommer närmast från en roll inom UB Nord, Noa, som uppdragsledare inom polisens brottsförebyggande arbete och dessförinnan lokalpolisområdeschef i Medelpad under två 4-årsförordnanden.

Regionpolischef Micael Säll Lindahl är glad över att många bra kandidater har varit aktuella och konkurrerat om tjänsten.

– Jag ser mycket positivt på att få anställa Josef som chef i en viktig roll för att bidra till fortsatt utveckling för polisregion Nord och polismyndigheten. Han visar i ord och handling de grundvärderingar som stämmer överens med vårt uppdrag och har ett modernt och tillitsbaserat ledarskap där både chefer och medarbetare får vara delaktiga och ta ansvar i uppdraget i sin helhet för medborgarnas bästa, säger Micael Säll Lindahl.

– Jag är så oerhört tacksam att få chansen att leda polisområdet tillsammans med alla arbetskamrater. Jag kommer fokusera på samarbete och vår gemensamma möjlighet att göra skillnad. Det var emotionellt att lämna lokalpolisområde Medelpad efter åtta år och avslutat förordnade så det känns fantastiskt att nu få komma tillbaka till alla arbetskamrater och vårt arbete i Västernorrland och polisregion Nord, säger Josef Wiklund om sin utnämning.