Sök
Stäng Meny

Polisregion Nord välkomnar 75 nya aspiranter

Under måndagen välkomnades de nya aspiranterna. Nu påbörjas en 26 veckor lång aspirantutbildning innan polisexamen.

Aspirantutbildningen är den sista delen av grundutbildning till polis. Utbildningen sker under handledning och ska ge aspiranten utrymme att växa efter sina egna förutsättningar, kopplat till det bedömningsunderlag som finns för aspirantutbildningen.

Totalt i polisregion Nord välkomnas 75 aspiranter – 18 av dem kommer att fördelas till Västernorrland.

– De är mer än varmt välkomna och mycket efterlängtade, säger Hans Björner, tillförordnad polisområdeschef Västernorrland.

– Dagarna framöver kommer att vara fyllda med massor av nödvändig information, utbildning, prov och tilldelning av utrustning.

Antal aspiranter i Polismyndigheten som börjar sin utbildning den 5 juni är rekordmånga – totalt handlar det om cirka 900 personer. Även i polisregion Nord kan man märka av arbetet med att myndigheten ska växa. Förra året välkomnades totalt 100 aspiranter – i år är den siffran 151 aspiranter. En utveckling som kommer att fortsätta.

– Polismyndigheten utför redan med befintlig resurs ett mycket effektivt och bra brottsbekämpande arbete i en vardag där det grova våldet ökar i omfattning. Med en tillväxt i nuvarande takt ges vi ännu bättre förutsättningar att möta rådande kriminalitet, säger Hans Björner.

Vill du bli polis, eller känner du någon som du tycker skulle passa bra? Sök till polisutbildningen året om.

Har du akademisk bakgrund och drömmer om en större uppgift? Sök till Polismyndighetens funktionsinriktade polisutbildning.

Nationell nyhet: Rekordmånga nya polisaspiranter

Fakta | Polisaspiranter juni 2023

Polisområde Västernorrland: 18 aspiranter

Polisområde Västerbotten: 31 aspiranter

Polisområde Jämtland: 13 aspiranter

Polisområde Norrbotten: 13 aspiranter

Totalt 75 aspiranter (varav 8 FPU, funktionsinriktad utbildning)