Sök
Stäng Meny

Träffa polisen i löparspåret

Två kvinnliga poliser står i en skog.

– Vi vill att fler kvinnor söker sig till polisyrket och ser en möjlighet att möta och inspirera blivande poliser på Vårruset, säger polisen Frida. Bild: Polisen

Tisdag den 13 juni sätter poliser i Östersund på sig löparskorna för att delta i Vårruset. – Vi kommer att stå i tältet på området samt medverkar i loppet. De som medverkar i loppet har t-shirts på sig, säger polisen Frida.

Under tävlingsdagen kommer poliser från Östersund finnas på plats för att ge deltagare en möjlighet att prata om yrket polis och hur sökprocessen går till.

– Vi vill att fler kvinnor söker sig till polisyrket och ser en möjlighet att möta och inspirera blivande poliser på Vårruset. Polis är ett väldigt roligt, varierande och utmanade arbete och vi har en bra gemenskap, fast vi behöver bli fler.

– Vi kommer att finnas på plats så att deltagarna kan prata med oss före, under och efter loppet. Vi kommer att stå i ett informationstät under hela evenemanget.

Frida har även tips till de som kommer att delta under loppet.

– Först och främst att se till att ha en rolig kväll. Vara med på uppvärmningen, bjud andra på ett leende och se till att ha roligt.

Är du intresserad av polisyrket? Du kan söka till polisen under hela året, sök redan idag.