Sök
Stäng Meny

Just nu har vi it-störningar och arbetar för att lösa dem. Det går att kontakta polisen på 114 14 och 112.

Tre häktade för mord i Jakobsberg

Tre män häktades i slutet av maj misstänkta för inblandning i ett mord som skedde i Jakobsberg den 8 maj i år.

Händelseförloppet

Den 8 maj fick polisens ledningscentral samtal om höga smällar som lät att komma från ett vapen. När polisen kom till platsen påträffades en skottskadad man som fördes med ambulans till sjukhus. Mannen, som var i 20-årsåldern, avled senare av sina skador och polisen började en förundersökning rörande mord.

Samma kväll anhölls en man misstänkt för att vara inblandad i händelsen. Polisen har efter händelsen genomfört två polisinsatser där man frihetsberövat ytterligare två män misstänkta för inblandning i mordet, samtliga misstänka är över 18 år.

De tre männen är misstänkta på sannolika skäl för mord samt grovt vapenbrott.

Flera kommande åtal och rättegångar efter den senaste tidens våldsvåg

Stockholms län har haft en våldsutveckling sedan juldagen 2022 och mordet i Jakobsberg är en av flera våldsdåd med kopplingar till kriminella nätverk. En rad åtal och domar väntas komma inom de närmsta månaderna rörande flera grova våldsdåd.

– Vi arbetar hårt för att få stopp på den våldsutvecklingen vi sett. Att det nu är flera personer häktade för mordet i Jakobsberg i maj har stor betydelse. Vi fortsätter vårt arbete tillsammans med kommunen för att öka tryggheten i Jakobsberg och övriga Stockholms län, säger Torgny Söderberg, lokalpolisområdeschef i Järfälla.