Sök
Stäng Meny

Gängskjutning avvärjd på Hisingen i Göteborg

Polisen i Storgöteborg har gripit en person på Hisingen misstänkt för förberedelse till mord och grovt vapenbrott.

Mannen kunde gripas efter tips från allmänheten. Vid gripandet hade han en pistol på sig.

– Vi är övertygade om att vi har avvärjt ett mord i de kriminella miljöerna i Göteborg. Vi tror att den här personen skulle skjuta en person i ett kriminellt nätverk, säger Daniel Norlander, lokapolisområdeschef för Hisingspolisen.

Ett offensivt arbete pågår i förundersökningen för att klarlägga händelseförlopp och säkra bevis. Det kan bli aktuellt med fler frihetsberövanden. Polisen har en mycket god kunskap om de kriminella konstellationer som är aktuella i förundersökningen och de omständigheter som är av betydelse för utredningen.

Parallellt pågår ett intensivt brottsförebyggande polisarbete i hela Storgöteborg.

– Det handlar om att förhindra och förebygga nya våldsdåd och en eskalering i konflikterna. Vi jobbar på flera fronter för att sätta ett massivt tryck i de kriminella miljöerna. Samtidigt kommer vi att ha en utökad polisresurs som arbetar trygghetsskapande. Det kommer att märkas ute på Göteborgs gator, säger Daniel Norlander.

Det var tips från vaksam allmänhet som ledde till att mannen kunde gripas.

– Föredömligt gjort. Att uppmärksamma något avvikande och ta sig tid att kontakta oss visar på att det finns ett engagemang hos Hisingsborna att hjälpa polisen.

Den misstänkte mannen är i 25-årsåldern och boende i Göteborg. Han är anhållen av åklagare som inom kort kommer att begära mannen häktad.