Sök
Stäng Meny

Man åtalas för att ha sålt vinterförvarade bildäck

En ägare till ett däckhotell åtalas för 43 fall av grov förskingring av bildäck och fälgar till ett värde av en halv miljon kronor. Däcken skulle förvaras för vintern, men ska ha sålts via annonser på nätet.

Däcken lämnades in på däckhotellet i Bromma under hösten 2020, för att förvaras under vintersäsongen. När de 43 målsägarna under våren 2021 skulle hämta ut sina däck inför sommaren 2021, var däckhotellets lokaler utrymda, däcken borta och ägarna gick inte att få tag på.

– Det är ovanligt med så många målsägare, så ärendet stack ut. Vi satte in en stor utredningsresurs och hade en bra struktur i arbetet. Alla målsägare var hjälpsamma, säger Timmy Malmgren, som ledde utredningen på bedrägerisektionen hos polisen i region Stockholm.

Totalt handlade det om bildäck och fälgar till ett uppskattat värde av drygt 520 000 kr.

Några av däcken och fälgarna har konkursförvaltaren återlämnat till dess ägare, men många av de såldes med annonser på nätet.

Utredningen startade med 53 ärenden och nu väcks åtal i 43 av fallen. Den åtalade nekar till brott. Huvudförhandlingar planeras att hållas i Stockholms tingsrätt den 14 och 15 november.