Sök
Stäng Meny

Man och kvinna åtalas misstänkta för sexualbrott mot barn

En man i 45-årsåldern har sedan januari i år suttit häktad i Jämtland, misstänkt för bland annat grova våldtäkter mot barn och grova sexuella övergrepp. I utredningen har även en kvinna i 45-årsåldern varit frihetsberövad.

Åklagare väcker nu åtal mot mannen och kvinnan. Mannen åtalas för grova våldtäkter mot barn, grova sexuella övergrepp, grov fridskränkning, misshandel och barnpornografibrott. Kvinnan åtalas för grov våldtäkt mot barn. Enligt misstankarna har brotten begåtts under många år.

– Det har varit en omfattande utredning.  Många kompetenser inom polisen har arbetat för att ta fram det material som nu ligger till grund för åtalet, säger Kristin Larsén, chef vid polisens avdelning för brott i nära relation och brott mot barn.

– Polisen har gjort ett gediget utredningsarbete. Ett stort antal förhör och it-teknisk bevisning har stärkt misstankarna mot mannen och kvinnan under arbetets gång, säger senior åklagare Lisa Forsberg.

Förhandlingen i tingsrätten väntas starta 15 maj och pågå i 15 dagar.

Polisinspektör Kristin Larsén och utredningsledare Johan Sangby finns tillgänglig för media i dag 5 maj mellan kl 14:00-15:00 på telefon eller vid entrén till Trygghetens hus i Östersund. För att boka telefonintervju, kontakta presstalesperson på telefonnummer 010-569 15 19.