Sök
Stäng Meny

Polisen stoppade 45 påverkade förare i nattrazzia

Fyra tusen förare kontrollerades och 45 påverkade förare stoppades under en trafikinsats vid infarter till stan i norra Stockholm i helgen. Polisaspiranter genomförde insatsen som del av deras praktik.

Under fredag och lördag natt genomförde polisen i norra Stockholm en trafikinsats med inriktning mot att upptäcka brott på väg och påverkade förare.

Totalt 60 polisaspiranter från hela polisområde Stockholm nord och deras instruktörer arbetade vid tre infarter till stan: vid Drottningholmsvägen i anslutning till Tranebergsbron, vid påfarten Haga Södra i Solna och vid Ålkistan på Roslagsvägen. Insatsen är en del av polisaspiranternas utbildning.

45 rattfulla stoppades – en övningskörde med sitt barn

Totalt kontrollerade polisen 4120 fordonsförare. Av dessa var 45 påverkade av alkohol eller narkotika, vilket ger i snitt 1 påverkad förare per 92 kontrollerade fordon. En av personerna som var påverkade var en man som övningskörde med sitt barn. Han fick ett bötesbelopp på 88 000 kronor.

Polisen stoppade också flera nätverkskriminella personer sökte igenom deras bilar.

Tog in värdesaker

Under insatsen samverkade polisen med andra myndigheter, bland annat Kronofogden som deltog med två medarbetare per natt. De tog in värdesaker och kontanter till stat och målsäganden till ett värde av 581 000 kronor.

Resultat från trafikinsatsen

  • 45 påverkade förare stoppades för lagföring
  • 27 av dem hade druckit alkohol och hamnade över straffbar gräns
  • 2 rapporterades för grovt rattfylleri på grund av sin alkoholhalt
  • 18 var påverkade av narkotika
  • 1 rapporterades för grovt rattfylleri av narkotika på grund av att hans körning utsatte andra trafikanter för fara för liv och egendom
  • 1 passagerare rapporterades för innehav av narkotika för eget bruk.