Sök
Stäng Meny

Polisens arbete med torsdagens fotbollsmatch i Norrköping

På torsdagskvällen 4 maj spelar IFK Norrköping hemma mot Hammarby i herrallsvenskan i fotboll. Ett stort antal åskådare beräknas att besöka arenan.

Polisen arbetar tillsammans med arrangören och värnar om en positiv stämning för att gemensamt skapa goda förutsättningar för ett tryggt evenemang utan våld och ordningsstörningar.

- Polisens fokus är att matchen ska bli en tillställning som är trygg, säker och välkomnande för alla. Vi organiserar oss med en särskild kommendering för att kunna ingripa om ordningsstörningar eller brott begås. Vi kommer vara många poliser i tjänst under torsdagen i Norrköping, säger Peter Wahlberg, kommenderingschef för den särskilda händelsen.

Påverkan för boende

Matchen kommer att innebära en trafikpåverkan i anslutning till PlatinumCars Arena, och på gator mellan arenan och resecentrum. En del platser i detta område kommer tidvis vara avspärrade för att minska risken för ordningsstörningar.

- Du som ska se matchen eller av andra anledningar kommer röra dig i närområdet får räkna med en del påverkan för trafiken. Har du möjlighet kan det vara bra att lämna bilen hemma och istället gå, ta cykeln eller åka buss eller spårvagn den här kvällen, säger Peter Wahlberg.

Mycket människor på en begränsad yta innebär också att det finns risk för ordningsstörningar. Det är arrangören, IFK Norrköping, som ansvarar för ordningen inne på arenan och på de platser som ligger i direkt anslutning till arenan. Visitation av publiken kommer att ske vid entréerna. Kom i god tid så att du inte missar matchstarten.

Polisen flyger med drönare

För att ha en bra överblick från luften så kommer polisen under torsdagen att använda UAS med kamera (drönare). Detta för att kunna se hur folkmassor rör sig samt att vid behov kunna identifiera personer som har begått brott. En begränsad mängd personer kommer att ha tillgång till bildmaterialet.

Kontakt för media

Peter Wahlberg
Kommenderingschef
Intervjuer görs under torsdag förmiddag. Kontakt via media.ost@polisen.se.