Sök
Stäng Meny

Polishund nosade fram narkotika – gav långt fängelsestraff

En svart hund i gräset.

Hunden Skuggan.

I veckan dömdes en man av Solna tingsrätt till tre år och tre månaders fängelse för grovt narkotikabrott. Detta efter att en av polisens narkotikasökhundar hittade narkotika i mannens bostad.

I samband med ett mordförsök i Sundbyberg i februari genomförde polisen en större insats. Vid en husrannsakan hos en man i 30-årsåldern i Vällingby hittade narkotikasökhunden Skuggan narkotika. Det handlade om cirka 12,1 kg cannabis och 7,45 gram psilocin (som också är narkotika). Utöver den beslagtagna narkotikan fann polisen emballage, vågar, förpackningsmedel och närmare 50 000 kronor i kontanter.

Solna tingsrätt dömde mannen för att i överlåtelsesyfte haft narkotikan och han erkänner innehavet. Domen blev fängelse i tre år och tre månader för grovt narkotikabrott.

– Det här är ännu ett exempel på när en vältränad polishund nosar upp ett rejält narkotikabeslag som polisens utredare kan jobba vidare med. Det är viktigt i vår kamp mot kvantitativ narkotikahantering i Stockholm, säger Gustaf Silfverstolpe, gruppchef vid sektionen för grova brott i PO Stockholm nord.