Ett första spadtag för den nya polisstationen i Sälen

I december 2021 godkände miljö- och stadsbyggnadsnämnden i Malung-Sälens kommun bygglovet för en ny polisstation i Sälen. Efter att ha fått grönt ljus i november i fjol har det nu blivit dags att sätta första spaden i marken.

Tillsammans med Malung-Sälens kommun, Kåpan fastigheter och entreprenören Skoglunds bjuder nu Polismyndigheten in media till spadtaget vid Hagvägen (norr om Centrumhuset) den 8 mars, klockan 10.00.

Den nya polisstationen kommer att ligga centralt i Sälen by och ha plats för ett antal polisanställda samt fordon. Vid den nya receptionen kommer besökare kunna utföra diverse ärenden, så som att hämta ut sitt pass eller göra anmälningar.

Bakgrunden till det nya polishusbygget är att lokalpolisområde Mora fått en ny nationell tilldelning för att öka polisverksamheten i Sälen permanent, delvis på grund av den nya internationella flygplatsen i Rörbäcksnäs. Myndigheten insåg också rätt snart att man hade växt ur sina befintliga lokaler och hade behov av en större polisstation.

– Vi ser mycket fram emot det nya polishuset. Vi är trångbodda i dag och har inte lokaler som är anpassade efter vårt behov. I det nya polishuset får vi moderna och anpassade lokaler där vi också har plats att växa. Extra roligt är att vi nu också kommer att kunna samlokalisera med regionens utökade gränspolisiära verksamhet, säger Katarina Ragnewall, lokalpolisområdeschef i Mora.

Målet är att polisstationen ska stå klar under hösten 2024.

Katarina Ragnewall, lokalpolisområdeschef Mora, medverkar på pressträffen och kommer att finnas tillgänglig för enskilda intervjuer.

 

För mer information och anmälan till pressträffen:

Sophia Jiglind, presstalesperson på Polismyndigheten region Bergslagen

Telefonnummer: 010-567 10 71

Mejladress: Sophia.jiglind@polisen.se