Sök
Stäng Meny

Polisen grep langare på bar gärning

Flera personer greps efter misstanke om alkoholförsäljning till ungdomar på Kungsholmen i Stockholm.

Polisen grep flera gärningsmän under helgen efter bland annat misstankar om alkoholförsäljning till ungdomar.

Det var när polisen bedrev brottsförebyggande arbete kopplat till området Fridhemsplan på Kungsholmen som polisen uppmärksammade flera unga flickor som gjorde snabba besök i entrén till en bostad.

Husrannsakan

Efter samtal med de 15-åriga tjejerna visade det sig att de köpt alkohol på adressen och polisen fattade misstankar om brott mot alkohollagen. Efter visst utredningsarbete fattade polisen beslut om husrannsakan i en bostad. Där anträffade polisen över 100 liter starksprit, en större mängd narkotika, kontanter samt dyra märkeskläder.

Gärningsmannen, som inledningsvis var misstänkt för brott mot alkohollagen, greps på plats, ytterligare personer greps senare inom ramen för utredningen.

De är bland annat misstänkta för flera brott kopplade till alkohollagen och narkotikabrott efter misstankar om att de förvärvat en större mängd narkotika i syfte att sälja denna vidare.

"På sociala medier"

– Vi känner till att ungdomar ofta erbjuds köpa både narkotika och alkohol via olika sociala medier. Försäljningen är troligtvis omfattande via olika appar, säger Ola Åkesson, kommunpolis på Kungsholmen i Stockholm.

Eftersom den här typen av försäljning ofta är svår att komma åt är det är viktigt att medborgarna hjälper till genom att lämna tips till polisen – vilka som säljer alkohol och narkotika på nätet och hur denna försäljning går till.

Greps på bar gärning

– Här lyckades polispersonal observera hur försäljningen skedde mer eller mindre mitt framför dem, gärningsmannen greps på bar gärning och försäljningen kunde stoppas. Det är mycket glädjande att vi lyckats få bort en stor mängd alkohol och narkotika från gatan som troligen hade hamnat hos olika ungdomar i Stockholmsområdet, säger Ola Åkesson.

Vill du tipsa polisen om liknande brott gör du det via polisen.se alternativt ringa 112 om det är pågående brott.

För mer information om ärendet, kontakta Ola Åkesson, kommunpolis på lokalpolisområde Norrmalm på 070-860 1095.