Polisen knackar dörr för att få fler att ”Våga tipsa”

Tisdag den 7 mars kommer polisen med hjälp från polisvolontärer att besöka adresser runt om i Umeå och knacka dörr hos medborgare.

Detta är en del av ett arbete för att synliggöra våld i nära relationer och för att få fler personer att kontakta polisen vid misstanke om att någon far illa i hemmet.

– Våld i nära relation är vanligt, men ofta vet vi inte när och var det sker. Det åsamkar många människor lidande och vi vet att många barn blir vittne till våld i hemmet, säger Maud Brodin Hansson, kommunpolis i lokalpolisområde Umeå.

Dörrknackningen kommer att ske i några olika stadsdelar på kvällen mellan klockan 18:00–21:00. Det kommer att delas ut material med information om hur det går att komma i kontakt med polisen och andra samhällsaktörer som kan finnas till stöd för både offer och förövare.

– Vi vill att de som hör, ser eller misstänker att någon i dennes närhet far illa kontaktar polisen. Detta är ett brottsområde med höga mörkertal. Vi vill förhindra att människor utsätts för våld i hemmet, vi vill även förhindra att barn som lever i dessa hem ska bevittna våld, säger Maud Brodin Hansson.

Presskontakt

Maud Brodin Hansson, kommunpolis
Telefon: 070-623 38 10
E-post: maud.brodin-hansson@polisen.se