Risk för trafikstörningar vid fotbollsmatch

På torsdag 16 mars spelas en internationell fotbollsmatch på Tele 2 arena med start klockan 18:45. Risken för trafikstörningar är stor då många personer kommer att färdas till arenan i samband med rusningstrafik en vardag.

Polisen bedömer att människor kommer samlas på olika platser runt klockan 15.00 för att därefter ta sig till arenaområdet med allmänna kommunikationsmedel. Många ska färdas samtidigt till arenan och det finns risk för störningar i trafiken.

Erfarenheter visar att insläppen tar tid på grund av att besökarna måste visiteras för att undvika att otillåtna föremål tas in på arenan. Åskådare uppmanas att vara ute i god tid. Entréerna öppnar klockan 17:30. Ordningsstörningar kan inte uteslutas. Det kan också förekomma illegal pyroteknik när åskådarna samlas, tar sig till arenan samt inne på arenan vilket kan orsaka obehag och medföra hälsorisker.

Polisen ska förebygga ordningsstörningar

Stockholmspolisen har en särskilt uttagen polisinsats för att underlätta framkomligheten, förebygga ordningsstörningar och ingripa mot brott. Polis kommer att stötta arrangören i deras ansvar vid arenan och under arrangemanget. Tillsammans arbetar polisen och arrangören för att värna om en positiv stämning och gemensamt skapa goda förutsättningar för ett tryggt och säkert evenemang utan våld och ordningsstörningar.

Vid insatsen använder polisen UAS, Unmanned Aircraft System, även kallat drönare, för att förebygga brott. Det handlar också om att förhindra eller upptäcka störningar av allmän ordning och säkerhet och att på ett effektivt sätt lösa störningar i trafiken. Ett särskilt beslut om UAS har fattats av Polismyndigheten och grundar sig främst på bestämmelser i kamerabevakningslagen.

Övervakade områden framgår av kartorna nedan som vart och ett kan komma att bevakas beroende på händelseutvecklingen.

Övervakningsområde Vasastan

Övervakningsområde Vasastan som kan komma att bevakas den 16 mars, klockan 13:30-19:00.

Övervakningsområde Stockholm city

Övervakningsområde Stockholm city som kan komma att bevakas den 16 mars, klockan 13:30-19:00.

Övervakningsområde Arenaområdet

Övervakningsområde Arenaområdet som kan komma att bevakas den 16 mars, klockan 13:30-23:00.

Karta södermalm

Övervakningsområde Södermalm som kan komma att bevakas den 16 mars, klockan 13:30-23:00.

Relaterad information

Mer information om matchen och arenaområdet finns på www.tele2arena.se.

För eventuella förändringar och störningar i kollektivtrafiken se www.sl.se.