Camilla Helgesson ny tillförordnad chef för utredningssektionen

Camilla Helgesson, snart tf. chef för utredningssektionen i polisområde Södermanland.

Från och med den 14 april blir Camilla Helgesson tillförordnad chef för utredningssektionen i polisområde Södermanland.

Camilla Helgesson kommer senast från tjänsten som tillförordnad biträdande lokalpolisområdeschef i Eskilstuna. Från den 14 april blir hon tillförordnad chef för utredningssektionen fram tills ny chef rekryterats. Camilla har tidigare tjänstgjort på utredningssektionen som operativ samordnare.

– Det känns mycket bra att Camilla tackat ja till tjänsten. Hennes erfarenhet från både utredningssektionen och Eskilstuna lokalpolisområde gör att hon har en god insyn och förståelse för den lokala problembilden, vilket blir en tillgång i det nya uppdraget, säger Mattias Forssten, polisområdeschef i Södermanland.

Camilla Helgesson känner sig motiverad inför det nya uppdraget:

– Jag ser fram emot ett utmanande och stimulerande uppdrag med att fortsätta utveckla arbetet och metoder och nå fina resultat. Vi ska jobba tillsammans i utredningssektionen och lokalpolisområdena med fokus att stävja den grova våldsbrottsligheten, säger Camilla Helgesson.

Camilla efterträder Christoffer Bohman som avslutar sin tjänst vid Polismyndigheten och som chef på utredningssektionen i polisområde Södermanland.