Sök
Stäng Meny

Tips till polis gav sex års fängelse för bland annat grovt vapenbrott

En 27-årig man har dömts till sex års fängelse för grovt vapenbrott, grovt narkotikabrott och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Domen meddelades i förra veckan.

Efter ett tips till polisen påträffades mannen i sin bostad i Brandbergen i Haninge kommun den 21 september 2022. I lägenheten förvarade han kokain, hasch, fem vapen och en handgranat.

– Det som sticker ut i det här ärendet är mängden vapen, att de var välskötta och kunde kopplas till historiska skjutningar i Haninge, samt handgranaten, säger Jesper Nordin, gruppchef vid lokalpolisområde Haninge/Nynäshamn.

Ärendet sköttes helt lokalt och är en av framgångsfaktorerna och en av anledningarna till att mannen sedan kunde gripas, och ytterligare brott förhindras.

– Ärendet behölls lokalt från mottaget tips, spaning, och överlämning till lokalriktad utredningsresurs med förmåga att hantera grövre brott. Korta kommunikationsvägar, ett gott samarbete med åklagarmyndigheten och att vi hade samma utredare hela vägen från start är också en av framgångsfaktorerna, säger Jesper Nordin.

Gärningsmannen ska sitta kvar i häktet tills fängelsestraffet verkställs.