Sök
Stäng Meny

Beslut om tillfällig kamerabevakning med UAS

Bild 1/2
Kartbild över delar av Borlänge, främst centrum och området runt Domnarvsvallen
Inom markerat område kommer det ske tillfällig kamerabevakning med UAS Bild: Polisen
Bild 1/2
UAS, Unarmed aircraft system, utomhus, blå himmel
En av polisens UAS Bild: Polisen

Lördagen den 1 april -23 spelar IK Brage sin första seriematch för året i Superettan. Matchen spelas på Borlänge Energi Arena (Domnarvsvallen) mot Västerås SK. Matchen startar klockan 15.00.

Med anledning av att det tidigare har varit viss ordningsstörning i samband med matcher mellan de båda lagen samt att det troligtvis kommer att vara mycket folk i rörelse i centrum och runt arenan har chefen för lokalpolisområde Borlänge, Thomas Hellgren, beslutat om tillfällig kamerabevakning med UAS (Unmanned Aircraft System), i folkmun kallad drönare.

Kamerabevakningen kommer att pågå mellan klockan 10.00 och 21.00 den 1 april-23 och de områden som kommer att bevakas är närområdet kring Borlänge Energi Arena(Domnarvsvallen), området vid centrumkärnan och pubområdet invid Sveatorget/Borganäsvägen samt sträckningen till arenan längs Kvarnsvedsvägen. Se kartbild.

Syftet är att få en helhetsbild över området och snabbt kunna fånga upp ifall det skulle bli någon form av ordningsstörning. Syftet är också att förebygga, förhindra eller upptäcka brottslig verksamhet eller utreda och lagföra sådana brott.

Det kommer att ske skyltning om kamerabevakningen i det område som är aktuellt. Det kommer inte spelas in något ljud utan enbart bild.