Sök
Stäng Meny

Intensivt arbete pågår efter våldsbrotten i Nyköping

Den senaste veckan har tre våldsbrott inträffat i Nyköping. Polisen bedriver flera förundersökningar om mordförsök och arbetar med stor styrka för att förhindra ytterligare brott.

Två skjutningar och en sprängning har skett i Nyköping senaste veckan med två skottskadade personer till följd. Ingen av de skadade är livshotande skadad och den ena målsäganden skrevs ut från sjukvården samma dag som brottet. Det finns i nuläget ingen misstänkt person.

Polisen arbetar intensivt för att förhindra fortsatta våldsbrott och har tillsatt extra resurser för att gripa och lagföra gärningsmän och försvåra att ytterligare grova våldsbrott sker. Bedömningen i nuläget är att det inte finns anledning för allmänheten att känna rädsla. Det här är enskilda händelser som riktar sig mot enskilda personer.

– Den här typen av händelser så tätt inpå varandra liknar ingenting vi tidigare sett i lokalpolisområde Nyköping. Vi jobbar nu med full styrka för att utreda brotten och förebygga att något liknande sker igen, säger Lisa Nilsson, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Nyköping.

Detta har hänt:

230831 – Sprängning vid en entrédörr till ett flerfamiljshus. Inga personer har skadats i samband med detonationen. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord samt allmänfarlig ödeläggelse.

230829 – Polisen får samtal om en misstänkt skottlossning. Polis och ambulans åker till adressen och anträffar en person med en misstänkt skottskada. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

230827 – Polisen får larm om en skottlossning centralt i Nyköping. På platsen anträffades en skadad person som är förd till sjukhus. En förundersökning om försök till mord har inletts.