Sök
Stäng Meny

Melodifestivalen Eskilstuna

Den 23-24 februari arrangeras Melodifestivalen i Eskilstuna.

Till helgen är det dags för deltävling nummer 4 i melodifestivalen på Volvo CE Arena i Eskilstuna före detta Stiga Sports Arena. Eskilstuna är en av sex städer som välkomnar Melodifestivalen under våren 2024.

Det förväntas bli en publikfest, där vi från polisen är med före och under evenemanget för att det ska bli tryggt och säkert för alla som väljer att besöka arenan.

Polisens uppdrag fokuserar på trygghet och säkerhet vid arenan. Evenemanget beräknas dra flera tusen besökare och arrangören räknar med slutsålt till varje föreställning.

Det förväntas bli störningar i trafiken under evenemanget – både i trafikflödet och när det gäller parkeringar. Eskilstuna kommun går ut med en uppmaning till externa besökare om att ta sig till Eskilstuna och arenan med kollektivtrafik.

Vill du läsa mer om Evenemanget: https://visiteskilstuna.se/melodifestivalen

Baserat på den terrorhotnivå som råder har det beslutats om väskförbud på större evenemang sedan den 1 november 2023. Undantaget från väskförbud får göras för den som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska samt skötväskor för barn.

https://polisen.se/lagar-och-regler/vaskforbud-pa-storre-evenemang/

Tipsa polisen via webben

För tips som inte gäller pågående brott, eller en akut situation, kan du med fördel snabbt och enkelt tipsa polisen via webben. 

https://polisen.se/om-polisen/kontakt/tipsa-polisen/

Kontakta polisen via telefon 

Vid pågående brott ring 112
Vid icke akuta ärenden ring 114 14

Vi från polisen ser fram emot att vara med och bidra till en trygg och säker Mellofest!

Kommunpolisen 
Lokalpolisområde Eskilstuna