Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polischefens utdelning av förtjänstmedaljer inom Lpo Medelpad

Fredagen den 21 april kommer Lpo-chef Josef Wiklund dela ut Förtjänstmedalj till åtta nominerade personer. Ceremonin kommer att hållas i Polishuset Sundsvall med start kl. 11:30. Deltagare från media ombeds att samlas i receptionen senast kl. 11:15.

De nominerade personer kommer tilldelas Polischefens Förtjänstmedalj för fleråriga former av trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete i lokalsamhället.

 

Motiveringar till nominerade personerna:

 • Christina Falhammar Schültz - Christina har sedan två år tagit initiativ till och administrerat det framgångsrika projektet med vuxna Skolvolontärer inom Sundvalls kommun. Det finns idag 70 skolvolontärer som bidragit till bl.a. en lugnare miljö i skolorna samt en naturlig kontakt mellan elever och äldre.
   
 • Ulla-Britt Lagergren - Ulla-Britt är sedan flera år initiativtagare till och driver Allaktivi-tetshuset i Matfors med fokus på ungdomsfrågor. Projektet har framgångsrikt och verksamt bidragit till en tydlig minskning av skadegörelse och ungdomsbrott på orten.
   
 • Somalisk kvinna - Kvinnan är flerbarnsmor och volontär i Nacksta. Hon fungerar även som en sammanhållande länk mellan andra somaliska kvinnor och det stöd som ska garantera att kvinnorna kan leva ett fritt och aktivt liv.
   
 • Lennart Lummi - Lennart har framgångsrikt under flera år har varit drivande i att få flickor med invandrarbakgrund att bli aktiva inom damfotboll. Han har gjort stora och konsekventa insatser som tränare och ledare inom denna viktiga verksamhet.
   
 • Christer Engman - Fritidspedagog på Höglundaskolan sedan 1996. Christer har under ett flertal år på ett berömsvärt sätt lotsat elever som varit i farozonen för kriminalitet genom deras skoltid.
   
 • Morgan Lindqvist - Har genom sitt arbete som bl.a. kvartersvärd i Nacksta på ett initiativrikt och drivande sätt arbetat för ökad trygghet. Morgan är ledamot i Nackstas Trygghetsgrupp och är sedan flera år en mycket pålitlig samverkanspartner till Polisen.
   
 • Mats Persson - Mats har sedan ett flertal år på ett uppfinningsrikt, energiskt och uthålligt sätt arbetat med ungdomsfrågor som fritidsledare i framförallt Kvissleby. Han är även sedan flera år ledamot i Njurunda Trygghetsgrupp och är en mycket pålitlig samverkanspartner till Polisen. 
   
 • Bo Schefström – Bo har bl.a. sedan 2007 deltagit i projektet ”Min inre moraliska kompass” som syftar till att öka acceptansen bland gymnasieungdomar för polisens repressiva ungdomsarbete mot narkotika och alkohol.
Till toppen