Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisen arbetar för säkra och trevliga Värnamodagar

Det drar ihop sig till årets upplaga av Värnamodagarna. Även i år har polisen en särskilt avsatt resurs som arbetar för att dagarna ska kunna genomföras på ett säkert sätt.

Polisen i Värnamo har sedan starten av Värnamodagarna haft en särskild resurs som har arbetat med evenemanget. Så är det även i år. Tillsammans med arrangören, Värnamo kommun, räddningstjänsten med flera planerar vi för att göra arrangemanget så säkert som möjligt.
– Vi har under senare år sett att det har blivit färre ordningsstörningar, vilket är resultatet av bra förebyggande arbete och väl dimensionerad resurs av ordningsvakter och poliser, säger insatschef Lina Tryggvesson, polisinspektör vid lokalpolisområde Värnamo.

Stort fokus för polisen kommer fortsatt vara arbetet mot sexuella ofredanden. Värnamodagarna har varit förskonade från detta tidigare år och vi hoppas att det ska bli så även i år.
– Vi vill också passa på att uppmana besökarna att inte lägga ifrån sig värdesaker, utan ha koll på sina tillhörigheter för att inte riskera att bli utsatt för stöld, säger biträdande insatschef Karoline Palm, polisassistent vid lokalpolisområde Värnamo.

Ökat säkerhetstänk

Något som har blivit uppmärksammat är de fordonsbarriärer som sätts upp på vissa ställen och att viadukten i centrala Värnamo hålls avstängd. Dessa åtgärder är till för att ett fordon inte ska kunna köras avsiktligt eller oavsiktligt in på området.
– I det här sammanhanget är det viktigt att påpeka att det inte finns någon särskild hotbild mot Värnamodagarna, utan detta är ett led i ett ökat säkerhetstänk som jobbats fram vid den gemensamma planeringen mellan oss, räddningstjänsten och arrangören, säger Lina Tryggvesson.

– Vi hoppas och tror att vi tillsammans med besökarna till Värnamodagarna kommer göra detta till ett trevligt och säkert arrangemang. Vi uppmanar folk att ta hand om varandra och ta kontakt med oss eller med ordningsvakter om man bevittnar något brottsligt eller om allt inte står rätt till, avslutar Karoline Palm.

Till toppen