Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisens volontärer engagerar sig för ökad trygghet

Polisens samarbete med allmänheten är viktigt för att kunna förebygga brott och öka tryggheten. Polisens volontärer är en del i detta arbete. Nu startar en rekryteringsomgång för nya volontärer.

– Jag ser volontärverksamheten som att poliser och frivilligt engagerade volontärer tillsammans arbetar för att skapa ett tryggare samhälle. Vi får också möjlighet att få in synpunkter och idéer i nära samarbete med våra volontärer, som i hög utsträckning speglar det övriga samhället, säger kommissarie Daniel Hjerpe, ansvarig för volontärsverksamheten i polisområde Storgöteborg.

Skapa kontakt

I september inleder polisen en ny rekryteringsomgång av volontärer i Storgöteborg. Volontärerna kompletterar polisens trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete genom att bland annat informera allmänheten vid större trafikinsatser eller publika evenemang. En volontär har inga polisiära befogenheter. Den viktigaste uppgiften är att skapa kontakt mellan polis och allmänhet.

 
– De hjälper till att föra ut polisens verksamhet och arbetssätt ut i samhället, vilket i sin tur bidrar till en ökad förståelse och acceptans för vårt arbete. Den resurs som volontärerna innebär för polismyndigheten ser jag som ovärderlig och jag är väldigt nöjd och glad över att få vara med i den verksamheten, fortsätter Daniel Hjerpe.

En samhällsnytta

Den som vill bli volontär behöver gå på ett av de öppna informationsmöten som polisen arrangerar. Därefter kan man skicka in en intresseanmälan och sedan sker en prövning. Att bli volontär är ett sätt att engagera sig i samhället och bidra till att kunna göra en skillnad.


– Det är intressant att få en inblick i polisarbetet och möta människor. Vi kan skapa en dialog och samtidigt vara trygghetsskapande genom att vara extra ögon när vi är ute. Jag känner att det är en samhällsnytta, säger Margareta Engström som är en av polisens volontärer i Göteborg.

Till toppen