Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Intensiv trafikhelg väntar i Falkenberg

Det är mycket som händer i Halland i juli månad. Kommande helg arrangeras ett av sommarens mest publikdragande arrangemang, Wheels & Wings i Falkenberg.

Arrangemanget väntas locka cirka 30 000 personer till stadskärnan. Fokus för polisens insatser under helgen är att förebygga brott och minska ordningsstörningar.

I de centrala delarna av Falkenberg är det enligt lokal ordningsföreskrift förbjudet att dricka alkohol på vissa platser. Poliserna har möjlighet att direktförverka alkohol och bötfälla personer som dricker alkohol på allmän plats i centrum.

– Det är viktigt att vi förebygger vålds- och skadegörelsebrott. Vi kommer därför att arbeta offensivt till exempel genom att förverka alkohol och ingripa mot alltför berusade personer tidigt eftersom vi vet att de är överrepresenterade som brottsoffer och gärningsmän, säger Christer Bartholdsson, lokalpolisområdeschef i Falkenberg.

Förutom flyg- och motorfesten på Falkenbergs motorbana arrangeras en cruising i Falkenberg både fredag och lördag kväll kl. 18–24. Cruisingen innebär att framkomligheten begränsas för övrig trafik i centrala Falkenberg. Ett bra tips för den som ska ut och titta på cruisingen är att om möjligt lämna bilen hemma.

Polisen samarbetar med kommunen och arrangörerna under planeringen och genomförandet för att det ska bli så tryggt som möjligt både för dem som deltar och de som besöker evenemangen.

Under helgen har polisen i Falkenberg fått resursförstärkning från övriga regionen.
I centrala Falkenberg kommer dessutom ett mobilt poliskontor vara uppställt och bemannat fredag och lördag mellan klockan 15 och 23. Där kan du göra en polisanmälan om du råkat ut för något brott, eller få svar på någon fråga som berör polisens arbete.

– Vår förhoppning är att det ska bli bra väder och trevliga arrangemang för alla inblandade, säger Christer Bartholdsson.

Till toppen