Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Misstanke om smuggling efter att alkohol hittats i Sala

Två personer i Sala misstänks för smuggelbrott efter en polisinsats förra veckan. I deras bil hittades bland annat över 1200 liter öl och 230 liter cider. Den stora mängden gör att polisen även utreder försäljning.

Det var i torsdags morse som polisen kunde hämta två personer i Sala till förhör, misstänkta för smugglingsbrottet olovlig införsel av alkohol. Ingripandet skedde efter att Tullverket och polisen samarbetat och på plats beslagtogs över 1200 liter öl, 230 liter cider, 75 liter vin och 20 liter starksprit.

- I grunden var det ett bra tips från Tullverket som gjorde att vi kunde agera mot de misstänkta personerna i deras bostad. På plats hittade vi väldigt mycket alkohol i lastutrymmet på en bil, säger Agneta Kumlin, chef lokalpolisområdet norra Västmanland.

De misstänka är en man och en kvinna, båda i 45-års åldern. De fick följa med till polisstationen för förhör och släpptes därefter men misstankarna om olovlig införsel är kvar. Dessutom gör den stora mängden alkohol att utredning pågår för att se om det även kan vara tal om försäljning.

- Förhoppningsvis minskar den här insatsen tillgången på alkohol i och omkring Sala. Vi vet också att ungdomar är potentiella köpare och att många av dem kommer i kontakt med alkohol för första gången under sommaren, vilket gör arbetet extra viktigt, säger Agneta Kumlin.

Utredningen fortsätter med såväl förhör som tekniska undersökningar. Förundersökningsledare är Jenny Alriksson, kammaråklagare.

Till toppen