Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Kontaktvägar till polisen i sommar

Den 19 juni införs en justerad medierutin för sommaren i polisområde Jönköping. Under semesterperioden är det nödvändigt med en tuffare verksamhetsprioritering.

Resursmässigt är sommaren alltid en påfrestande period för polisen, samtidigt som medias förväntningar är höga. Kommunikationsavdelningens enhet Öst och polisområde Jönköping har ett gemensamt ansvar för tillgängligheten gentemot media. 

Så här når du som journalist polisområde Jönköping i sommar

Pågående händelser
Frågor om pågående händelser besvaras dygnet runt av regionalt mediecenter eller vakthavande befäl på regionledningscentralen.
Pressnummer till Polisregion Öst är 010-569 23 66.

På polisen.se kan du följa en kontinuerlig uppdatering av händelser i regionen.

Frågor gällande utredningar
I enskilda utredningar svarar respektive förundersökningsledare. Om åklagare är förundersökningsledare nås de via åklagarkammarens växel.
 
Dygnslistor
De så kallade dygnslistorna skickas ut som vanligt till dem som efterfrågar dem via registraturen i region Öst. Listorna begärs ut via
registrator.ost@polisen.se. Detaljerad information om ärenden på listan besvaras av ansvarig förundersökningsledare.

Frågor om insatser i lokalpolisområdet
Lokalpolisområdenas telefonuppkopplingar gör ett uppehåll mellan vecka
25 – 34 men kommer fortsätta som tidigare till hösten. Vid frågor om insatser och liknande inom lokalpolisområdena svarar ansvarig chef; polisområdeschef, lokalpolisområdeschef eller gruppchef.

Kommunikationsavdelningen kan hjälpa till med att ta fram vilken chef som är i tjänst.

Övriga mediefrågor
Kommunikationsavdelningens kommunikatörer finns tillgängliga för att svara på övriga frågor samt för att underlätta journalisters möjlighet till kontakt och granskning av Polismyndigheten. Kontaktuppgifter hittar du under presskon-takter på polisen.se.

 

Johan Norrman, polisområdeschef Jönköping    

Maria Ottosson, kommunikationschef, region Öst

 

Till toppen