Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Större mängd fordon i beslag

Polisen har beslagtagit 14 motorfordon i Bäckby, Råby och Hammarby den senaste tiden. Arbetet är en del av polisens fokus på området med målet att minska brottsligheten och öka tryggheten.

Polisen i Västmanland har under en längre tid haft ett ökat fokus mot Bäckby och Råby i Västerås. Arbetet bedrivs på många sätt och bland annat har 14 tvåhjuliga motorfordon beslagtagits i området under den senaste veckan. Framförallt handlar det om mopeder som misstänks vara stulna.
- Förutom att de är stulna så används de i vissa fall i annan brottslig verksamhet. Man kör snabbt på cykelbanor och bland folk. I några fall har de kört på och skadat människor, säger Joanna Jonasson, polisinspektör i lokalpolisområde Västerås.

Området Bäckby kategoriserar som ett utsatt område av polisen och målet med arbetet är att öka tryggheten i området. Den olagliga körningen upplevs av allmänheten som mycket störande och många vittnar om den otrygghet som följer.
- Att öka tryggheten i området är ett av våra löften till medborgarna. Därför är den här typen av beslag extra viktigt, säger Joanna Jonasson.
- De kriminella ska veta att vi är på plats och jobbar mot all den typ av brottslig verksamhet som finns i området. Det ska vara jobbigt att vara kriminell.

Till toppen