Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Två ungdomar erkänner skadegörelse vid strandpromenaden i Uddevalla

I slutet av april utsattes strandpromenaden i Uddevalla och segelsällskapet i Lindesnäs för omfattande skadegörelse. I dag erkände två ungdomar att de ligger bakom vandaliseringen.

Skadegörelsen inträffade natten till den 23 april och det har sedan dess pågått en utredning i ärendet i lokalpolisområde Västra Fyrbodal.

Fyra ungdomar har misstänkts ligga bakom vandaliseringen och i dag har tre av dem hämtats till polisstationen i Uddevalla för förhör. Två av dem har erkänt skadegörelsen och polisen betraktar de övriga som oskyldiga. Nu lämnas ärendet till åklagare.  

– Vi är nöjda över att ärendet är uppklarat. Strandpromenaden betyder mycket för invånarna och ärendet har rönt stor uppmärksamhet både bland allmänhet och i media, säger kommunpolis Peter Svernling.   

De upplysningar som kommit till polisen har varit värdefulla i utredningsarbetet.  

– Vi har fått information från allmänheten som har hjälpt oss att komma framåt i ärendet. Det ser vi som positivit och som en framgångsfaktor, säger Nina Heyden, lokalpolisområdeschef i Västra Fyrbodal.

Till toppen