Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Ytterligare personer misstänks för inblandning i mordet den 14 maj

Den 29 juni 2017 greps ytterligare en person misstänkt för inblandning i mordet den 14 maj 2017 vid Östra skolan i Katrineholm.

Mannen var anhållen i sin frånvaro och efter förhör beslöt chefsåklagare Robert Eriksson att anhållandet skulle kvarstå. Mannen kommer under dagen att begäras häktad för inblandningen i mordet samt för grov utpressning under åren 2015-2017 i Katrineholm.

Under gårdagen häktades en person på sannolika skäl misstänkt för grovt skyddande av brottsling samt grovt vapenbrott. Misstankar har samband med mordet.

Ytterligare två personer kommer under dagen att begäras häktade för inblandningen i mordet. Vår förhoppning är att Nyköpings tingsrätt kommer att pröva häktningsfrågorna idag fredag.

Under fredag den 30/6 kommer polisens presstjänst att svara på frågor i ärendet. Presstalesperson Björn Öberg nås på telefonnummer: 010-566 56 38.

Efter sista häktningsförhandlingen kommer chefsåklagare Robert Eriksson samt spaningsledaren Henrik Hägglund svara på medias frågor en kortare stund.

Till toppen