Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Pressinbjudan - Rådig 12-åring belönas av polisen

Varje år lämnar polisens regioner förslag på personer som genom särskild rådighet hjälpt polisen. I år uppmärksammas en 12-åring från Vetlanda, som genom sitt agerande och vittnesuppgifter hjälpte polisen att gripa en gärningsperson efter ett rånförsök.

Den 26 februari 2016 blev en man utsatt för ett rånförsök på en parkering. Gärningspersonen var aggressiv och påflugen och försökte tvinga mannen att överlämna pengar och mobiltelefon. I en bil som stod i omedelbar anslutning till händelsen befann sig en då 11-årig pojk som väntade på sin mamma.
 
11-åringen bevittnade händelsen och trots sin ringa ålder och att
händelsen ägde rum precis vid den bil han befann sig tog han mod till sig och sprang ut och påkallade hjälp. När pojken hittat sin mamma och bett henne påkalla polis tog han sig återigen ut till den utsatta mannen och berättade att polisen var på väg. Gärningspersonen hade då lämnat platsen, men med hjälp av pojkens signalementsuppgifter så lyckades polisen lokalisera och gripa personen kort efter händelsen.

 

Polisen vill nu uppmärksamma pojken för sitt rådiga ingripande och den hjälp som han bistod polisen med. På onsdag hålls en ceremoni i polishuset i Vetlanda då polisen kommer tacka pojken och tilldela honom plakett, diplom och en belöning.

 

Efter ceremonin är media välkomna att träffa pojken.

 

Datum och tid: 10 maj kl. 16.15

Plats: Polisstationen i Vetlanda, Missionsgatan 4 (samling utanför receptionen)

 

Kontaktperson

Mattias Ramsö, t.f. lokalpolisområdeschef Höglandet

073-425 61 20

Till toppen