Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Insats mot narkotika på gymnasieskolor i Uddevalla

Polisen genomförde under tisdagen en narkotikainsats mot fyra gymnasieskolor i Uddevalla. 15 elever hämtades in för provtagning, men ingen narkotika hittades på skolorna.

Polisen, gymnasieskolorna och socialtjänsten har en nära samverkan för att förhindra droganvändning bland unga. Tisdagens insats genomfördes på Agnebergsgymnasiet, Margretegärde, Akademi Sinclair och Thorén Innovation School. Polisen tog in 15 elever i åldrarna 16-19 år för provtagning. Sju av dem testade positivt för hasch, spice eller subutexliknande preparat. Inga droger hittades på skolorna. 

 

– Vi arbetar tillsammans för att minska tillgången och användningen av narkotika Skolorna har signalerat oro för ett antal elever, och därför genomförde vi den här insatsen i går, säger insatschef Martin Landberg.

 

Gymnasieskolorna är positiva till insatsen, och socialtjänsten fanns på plats för att kunna sätta in stöd till de berörda ungdomarna.   

 

– Det är viktigt att vi agerar när vi misstänker droganvändning bland ungdomarna. Vi vill fånga upp elever för att hjälpa dem innan de fastnar i ett missbruk och för att de ska kunna fortsätta sin studiegång. Det handlar också om att skapa en bra arbetsmiljö för övriga elever och skolpersonal, säger Ulrika Engelbrektsson, brotts- och drogförebyggande samordnare för gymnasieskolorna.

 

Polisen har tidigare genomfört liknande insatser i bland annat Lysekil och Strömstad.

 

Till toppen