Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Militärövningen Aurora påverkar trafiken

I veckan förväntas trafikstörningar till följd av militärövningen Aurora. Men även vägarna utanför övningsområdet kan påverkas när trafiken tar andra vägar. Som bilist kan du göra några enkla saker för att minska risken för olyckor.

Militärövningen Aurora 17 pågår denna vecka för fullt i Södermanland. Trafiken kommer att påverkas på flera platser. Bland annat kommer väg 224 vara avstängd i början av veckan och trafiken hänvisas då till alternativa resvägar. Men när trafiken flyttar på sig finns risken att trafikproblem uppstå på andra platser.

- De alternativa resvägarna kommer få ökad belastning jämfört med normal trafik. Förutom längre köer innebär det att vägnätet blir mer känsligt för olyckor eller andra störningar, säger Per Lange, samordnare för trafik i polisregion Öst.

Polisen kommer finnas på vissa kritiska platser för att dirigera trafiken och snabbt åtgärda eventuella problem. Men som bilförare är det bra att tänka på några saker:

  • Förbered dig på längre restid än normalt
  • Acceptera köer och undvik omkörningar
  • Håll dig uppdaterad kring trafikstörningar via trafikverket.se och trafikinformationen i din lokala P4-kanal

- Kan vi och allmänheten hjälpas åt minskar vi risken för olyckor och ökar säkerheten och genomströmningen på vägarna, säger Per Lange.

Länsväg 224 kommer enligt gällande uppgifter att stängas av från 25 september 16.00 – 27 september 10.00 (som senast). Observera att tiden är preliminär och kan komma att ändras.

Kontaktperson

Mediakontakt gällande polisens ansvar: Jonas Partheen, 010-567 66 75, alternativt Tommy Thorngren, 010-566 75 26
Frågor som rör militärövningen Aurora hänvisas till Försvarsmaktens presstjänst.

Till toppen