Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Två män anhållna i Fatimaärendet

Idag, tisdagen den 26 september anhölls två män, 46 och 53 år, misstänkta för olika brott i Fatimaärendet.

Männen, som har varit anhållna i sin frånvaro greps under tisdagen. De är hemmahörande i Västeråstrakten och är fortsatt anhållna efter beslut av kammaråklagare Jenny Alriksson.

Den 53-årige mannen är skäligen misstänkt för mord alternativt människorov och brott mot griftefriden. Den 46-årige mannen är skäligen misstänkt för brott mot griftefriden och skyddande av brottsling.

- Ett omfattande utredningsarbete har genomförts med bland annat förhör, sökinsatser med hundar och Missing people. Förundersökningen har nu kommit till det läget att två män är skäligen misstänkta för olika brott med anledning av att Fatima är försvunnen, säger spaningsledare Kenneth Ågren

Han fortsätter:

- I nuläget utreds brottet som ett människorov eftersom kroppen inte har återfunnits. Vi har kommit vidare i utredningen och förhoppningen är nu att vi ska få klarhet i vad som har hänt med Fatima, säger han.

Idag har det genomförts en husrannsakan i en fastighet i Västerås och det har hållits förhör. Utredningsarbetet fortsätter nu med tekniska undersökningar, analys av beslagtaget material och förhör med bland annat de två misstänkta männen.

Inga ytterligare kommentarer i ärendet kan i nuläget lämnas.

Kontaktperson presstalesperson Anders Hedström, polisområde Västmanland, 010-567 58 60

Till toppen