Kallelse till presskonferens om människohandel

Den senaste veckan har en nybildad grupp inom polisen i region Öst avslöjat flera sexköp och inlett utredningar gällande människohandel. Därför bjuder vi nu in till en presskonferens för att berätta mer om syftet, resultaten och målet med satsningen.

Vid årsskiftet beslutade ledningen i Polisområde Östergötland att inleda en satsning mot människohandel. För två veckor sedan påbörjade ett antal poliser i Östergötland en utbildning som följdes av insatsvecka mot handel med människor och sexköp.

Under den inledande veckan har flera sexköp avslöjats och polisutredningar har påbörjats. En man i 30-årsåldern greps under veckan misstänkt för koppleri och är nu häktad. Han misstänks ha förmedlat kontakten mellan kvinnor och sexköpare, och på så vis gjort en ekonomisk vinst.

De som har genomfört utbildningen har olika funktioner inom Polisen och kompetensen finns spridd inom hela utredningskedjan.

– Det är ett otroligt viktigt arbete där alla vi som jobbar är engagerade. Bara under den här första veckan har jag hört så många livshistorier från de kvinnor som i många fall tvingas att sälja sex, säger Mikaela Kym, insatsledare.

Arbetet sker i samverkan med flera andra samhällsaktörer, till exempel Norrköping och Linköpings kommun och ideella föreningar som kan erbjuda stöd till både utsatta kvinnor och sexköpare.

Den grupp som har arbetat med insatsen bjuder in till pressträff för att berätta mer om syftet, resultaten och målet med satsningen.

Var: Polishuset i Norrköping
När: Torsdag den 26 april klockan 13.30 (efter den ordinarie
pressträffen)
Kontaktperson: Michael Lindquist, 010-566 58 15

Representanter för media hämtas upp i receptionen, polishuset Norrköping. Ingen föranmälan krävs. Medtag press-ID.

Till toppen