Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Pressmeddelande: Polisens volontärer bidrar till ökad trygghet

Polisens samarbete med allmänheten är viktigt för att kunna förebygga brott och öka tryggheten. Polisens volontärer är en del i detta arbete. Nu startar en rekryteringsomgång för nya volontärer.

– Jag ser volontärverksamheten som att poliser och frivilligt engagerade volontärer tillsammans arbetar för att skapa ett tryggare samhälle. Vi får också möjlighet att få in synpunkter och idéer i nära samarbete med våra volontärer, som i hög utsträckning speglar det övriga samhället, säger kommissarie Daniel Hjerpe, ansvarig för volontärsverksamheten i polisområde Storgöteborg.

Skapa kontakt

I mars inleder polisen en ny rekryteringsomgång av volontärer i Storgöteborg. Volontärerna kompletterar polisens trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete genom att bland annat informera allmänheten vid större trafikinsatser eller publika evenemang. En volontär har inga polisiära befogenheter. Den viktigaste uppgiften är att skapa kontakt mellan polis och allmänhet.

– De hjälper till att föra ut polisens verksamhet och arbetssätt ut i samhället, vilket i sin tur bidrar till en ökad förståelse och acceptans för vårt arbete. Den resurs som volontärerna innebär för polismyndigheten ser jag som ovärderlig och jag är väldigt nöjd och glad över att få vara med i den verksamheten, fortsätter Daniel Hjerpe.

En samhällsnytta

Den som vill bli volontär behöver gå på ett av de öppna informationsmöten som polisen arrangerar. Därefter kan man skicka in en intresseanmälan och sedan sker en prövning. Att bli volontär är ett sätt att engagera sig i samhället och bidra till att kunna göra en skillnad.

– Jag tycker det är roligt och viktigt att göra något för samhället. Vi ser när vi är ute och trygghetsvandrar eller åker spårvagn att det betyder mycket för folk. Det kan vara ungdomar eller äldre. Känslan att göra något frivilligt och få så mycket tillbaka är det som driver mig, säger Zoltan Töröcsik, som varit volontär i polisområde Storgötebor sedan 2012.

Media är välkomna att närvara vid två informationsmöten för blivande volontärer:

  • Tisdag 6 mars, hörsalen i polishuset vid Ernst Fontells plats, klockan 18:00
  • Torsdag 8 mars, hörsalen i polishuset vid Ernst Fontells plats, klockan 18:00

 

För mer information om polisens volontärer och anmälan:

Daniel Hjerpe, kommissarie PO Storgöteborg
daniel.hjerpe@polisen.se

Till toppen