Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Pressinbjudan – åtal för dubbelmord i Mantorp utanför Linköping

Tisdag den 13 februari lämnar kammaråklagare Helene Gestrin in stämningsansökan mot en man misstänkt för ett dubbelmord i Mantorp i juni 2017. I samband med åtalet bjuder polis och åklagare till pressträff.

Ett par påträffades avlidna i sin bostad den 12 juni 2017. Åklagare och polis inledde då en förundersökning om mord, med hänsyn till skador och fynd på brottsplatsen.

Polisens systematiska och uthålliga kartläggningsarbete ledde i september fram till att en nu man anhölls. Han är sedan den 18 september häktad misstänkt för två fall av mord. Åtalet omfattar även bedrägeri. Mannen är 24 år och inte tidigare känd av polisen.

På pressträffen kommer åklagare och polis att redogöra för den omfattande utredningen. Tillfälle för enskilda intervjuer kommer att erbjudas efter pressträffen.

Medverkande
Helene Gestrin, kammaråklagare och förundersökningsledare på Åklagarkammaren i Linköping
Gunilla Broman, utredningsledare polisregion Öst
Patrik Sjögren, biträdande utredningsledare polisregion Öst

Tid, plats och anmälan

Pressträffen äger rum tisdag 13 februari klockan 11.00, hos Polisen Brigadgatan 13, Linköping. Entré via polisens reception där samling sker kl. 10.40. Respektera tiden, inpassering ej möjlig efter utsatt tid.
Anmäl dig till kommunikation@aklagare.se senast måndag 12 februari klockan 13.

Ett exemplar per redaktion av stämningsansökan i pappersformat delas ut på plats. Media har möjlighet att få ut förundersökningsprotokoll på utredningen i digital form av Linköpings tingsrätt, 013-25 10 00. Kontaktperson där är Björn Gustavsson. Målnummer i Linköpings tingsrätt: B 2248-17

För frågor om pressträffen:
Fredrik Kliman, regionkommunikatör Polismyndigheten 010-56 66 907
Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Till toppen