Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Nytt medborgarlöfte i Eskilstuna

Polismyndigheten och Eskilstuna kommun bjuder in till pressträff i samband med undertecknandet av ett nytt medborgarlöfte för 2018. Synlighet, trafik och ungdomar är nyckelorden i det nya löftet.

Sedan 2007 har polisen och kommunen arbetat gemensamt med brottsförebyggande och trygghetsskapande frågor. Under 2017 har ett underlag arbetats fram genom underrättelseinhämtning, medborgardialog, och medarbetardialoger vid både Polismyndigheten och delar av Eskilstuna kommun. Underlaget ligger till grund för 2018 års medborgarlöfte.

Medborgarlöftet 2018 kommer att ha en inriktning som har med synlighet, trafik och ungdomar att göra och i första hand vara geografisk riktade mot de prioriterade stadsdelarna i Eskilstuna.

Medborgarlöftet kommer att undertecknas av lokalpolisområdeschef Christer Sjökvist och Trygga Eskilstunas ordförande Annelie Klavins Nyström.

Pressträff 22/1, klockan 11.00 i Stadshuset.

Följande representanter finns på plats för att svara på frågor:

Anneli Klavins Nyström, ordförande i Trygga Eskilstuna, Eskilstuna kommun.
Christer Sjökvist, chef lokalpolisområde Eskilstuna.
Eva Carlsson,  brotts- och drogförebyggande samordnare, Eskilstuna kommun.
Thomas Bergqvist, kommunpolis lokalpolisområde Eskilstuna.

Kontaktperson inför pressträffen

Thomas Bergqvist, telefon 010-566 90 71.

Välkomna.

Till toppen