Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

Pressinbjudan: Åklagaren väcker åtal för terroristbrott på Drottninggatan i Stoc

Tisdag den 30 januari lämnar vice chefsåklagare Hans Ihrman vid Riksenheten för säkerhetsmål in stämningsansökan om terroristbrott på Drottninggatan den 7 april 2017. I samband med åtalet bjuds media in till pressträff.

På pressträffen kommer åklagaren tillsammans med polisen och Säkerhetspolisen att berätta om den omfattande utredningen. Den man som sedan den 11 april varit häktad kommer att åtalas för terroristbrott.

Tid, plats och anmälan


Pressträffen äger rum tisdag den 30 januari klockan 11 i polishuset, ingång från Kungsholmsgatan 45, Stockholm. Insläpp från 10.30. Ta med presslegitimation eller intyg från redaktion. Observera att endast ackrediterade journalister kan närvara. Anmäl dig till kommunikation@aklagare.se senast måndag den 29 januari klockan 14. Inga sena anmälningar kommer att kunna tillgodoses. 

Medverkande


Hans Ihrman, förundersökningsledare och vice chefsåklagare.
Christer Nilsson, chef för utredningsenheten på nationella operativa avdelningen.
Johan Olsson, operativ chef på Säkerhetspolisen.

Tillfälle för intervjuer kommer att erbjudas i samband med pressträffen.

All presentation sker på svenska. Tolk finns tillgänglig vid efterföljande intervjuer från svenska till engelska och vice versa.

Åklagaren kommer inte ha möjlighet att boka in intervjuer eller vara tillgänglig för media vid annan tidpunkt än denna innan huvudförhandlingen startar.

Ett exemplar per redaktion av stämningsansökan delas ut på pressträffen.

Förhandling i Stockholms tingsrätt

Huvudförhandling äger rum i säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt. När förhandlingsplanen är fastställd kommer Stockholms tingsrätt att meddela det. Åklagaren kommer att vara tillgänglig i tingsrätten för media i en kvart efter att varje förhandlingsdag har avslutats.

Stockholms tingsrätt, målnummer B 4708-17

Presstjänsten Åklagarmyndigheten

010-562 50 20

 

Till toppen