Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

En man begärs häktad för fem våldtäktsförsök

På eftermiddagen 16 mars anhölls en man i sin frånvaro misstänkt för våldtäktsförsöket den 3 mars. Han begärs nu häktad för fem brott i centrala Uppsala. - Jag avvaktar nu rättens prövning av brottsmisstankarna, säger kammaråklagare Liselotte Herschend

Ett omfattande och intensivt utredningsarbete har genomförts och polisen har utrett eventuella samband mellan de fem våldtäktsförsöken som anmälts under februari och mars 2018.

Mannen som är i 30-årsåldern greps den 16 mars vid 21-tiden. Den tekniska bevisningen i en av utredningarna är ett viktigt framsteg i utredningsarbetet.

Polisen i lokalpolisområde Uppsala/Knivsta har under mars förstärkt det brottsförebyggande arbetet i centrala Uppsala. Målet har varit att försvåra för gärningsmannen att genomföra flera brott. Bland annat så har polispatruller vid flera tillfällen erbjudit kvinnor som promenerat hem sent på kvällen skjuts hem. Polisen har även haft extra uppmärksamhet i områden där våldtäktsförsöken skett.

- Vi har prioriterat detta och vi har fått ett positivt operativt utfall sett ur trygghetsperspektiv, säger Jale Poljarevius, lokalpolisområdeschef.

 

Mannen har anhållits för fem våldtäktsförsök:
2018-02-11, Kyrkogårdsgatan, Uppsala
2018-02-11, Kungsängsgatan, Uppsala
2018-03-02, Botaniska trädgården/Norbyvägen, Uppsala
2018-03-03, Slottsbacken, Uppsala
2018-03-11, gångtunnel vid Mikaelskyrkan, Uppsala

 

 

 

 

Till toppen