Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisen vädjar till allmänheten om tips och iakttagelser

Sektionen för utredning av grova brott i Storgöteborg håller på med en förundersökning gällande ett mord på Sikelgatan i Högsbo där en man påträffades död i sin lägenhet fredagen 9 mars.

Utredningsarbetet har kommit fram till att mannen utsattes för dödligt våld någon gång runt midnatt mellan den 7 till 8 mars. Gärningsmannen har på okänt sätt tagit sig in i lägenheten. Det finns inga brytmärken på varken lägenhetsdörren eller entrédörren till trapphuset. Gärningsmannen har sökt igenom hela lägenheten efter värdesaker, oklart om det saknas något.

Vi har undersökt om det har inträffat någon annat brott i närområdet med samma modus och en arbetshypotes är att det skulle kunna vara samma gärningsman som gjort sig skyldig till ett mordförsök på Riksdalersgatan i Högsbo 28 december 2017.

Det finns ingen koppling mellan de två lägenhetsinnehavarna men tillvägagångssättet som gärningsmannen använder är den samma.

Vi skulle gärna vilja få in vittnesuppgifter från personer i området Sikelgatan – Riksdalersgatan som gjort iakttagelser av en person som känner på dörrar eller på annat sätt försöker ta sig in i trapphus eller lägenheter. Vi är också intresserade av personer som upplevs annorlunda av bekanta idag jämfört med tidigare.

Tipsa polisen och ring 114 14

Till toppen