Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Pressinbjudan - mordärende Huskvarna

Måndag den 19 november fattar åklagaren beslut i ärendet. I samband med beslutet bjuder åklagaren, polisen och socialförvaltningen in till pressträff i Jönköping.

En man anträffades död utomhus i ett grönområde i Huskvarna den 8 augusti. Initialt inleddes en förundersökning om vållande till annans död. Efter ett preliminärt obduktionsbesked ändrades brottsrubriceringen till mord.

Även en utredning enligt 31 § lagen (1964:167) med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare avseende mord inleddes.

I en utredning där den som kan misstänkas är under 15 år och inte straffmyndig kan åklagaren fatta två beslut. Antingen avslutas utredningen och protokoll skickas till socialtjänsten. Eller så avslutas utredningen och bevistalan väcks. På måndag kommer åklagaren fatta beslut i ärendet.

 

Tid, plats och anmälan

Pressträffen äger rum måndag 19 november kl. 13 i polishuset i Jönköping, Vallgatan 3-5. Samling i entrén kl. 12.30. Var på plats i god tid.

Anmäl dig senast på måndag 19 november kl. 9 till kommunikation@aklagare.se Ange namn och redaktion. Ta med presslegitimation eller liknande handling.

 

Medverkande

Linda Schön, kammaråklagare och förundersökningsledare

Maria Blomkvist, kriminalinspektör på grova brott

Lilian Elmqvist, områdeschef barn och ungdom, socialförvaltningen

 

Målnummer i Jönköpings tingsrätt: B 3196-18

 

Kommunikation om unga lagöverträdare

Åklagarmyndighetens handbok om utredningar där den som kan misstänkas är under 15 år. I handboken finns bland annat skrivningar om hanteringen av extern kommunikation.

 

Kontakt:

Åklagarmyndighetens presstjänst 010-562 50 20

Pressansvarig Polisregion Öst Tommy Thorngren 010-566 75 26

För generella frågor om utredningar enligt lagen om unga lagöverträdare: Kammaråklagare Sara Stolper, Åklagarmyndighetens Utvecklingscentrum Stockholm, 010-562 53 40

 

 

Till toppen