Kalla fall - Stuvkällaren

  • Bild på kvinna
    Misstänkt gärningsperson som hon kan ha sett ut 2005. Bild: Parabon Snapshot
  • Bild på kvinna
    Misstänkt gärningsperson som hon kan se ut 2018. Bild: Parabon Snapshot
1/2

Den 13 oktober 2005 mördades expediten Marie Johansson brutalt på sin arbetsplats. Dådet utfördes vid stängningsdags i butiken Stuvkällaren som då låg på Kyrkogatan i centrala Göteborg.

Polisen har lagt ner ett mycket stort arbete på att försöka lösa mordet. Polisen vet att gärningspersonen är en kvinna efter att man har säkrat DNA-spår från gärningspersonen på brottsplatsen. Ett mycket stort antal kvinnor har fått lämna DNA-prov för jämförelse under utredningens gång.

Polisens Kalla Fallgrupp har nu, som en del i spaningsarbetet, tagit hjälp av det amerikanska företaget Parabon Snapshot med att ta fram en genetisk profil och bild från gärningspersonens DNA. Bevisläget i utredningen är sådant att polis och åklagare har gjort bedömningen att det inte finns något att förlora på att gå ut med denna profil och bild.

Den metod som har används för att skapa bilden handlar om sannolikheter och får inte uppfattas som ett foto av gärningspersonen. Två bilder har skapats, varav den ena visar hur kvinnan kan ha sett ut den 13 oktober 2005. Den andra bilden visar hur hon kan se ut i dag, förutom att dagens frisyr självklart är helt okänd.

Polisen önskar nu komma i kontakt med de personer som kan ha information att lämna om mordet och gärningspersonen. Information kan lämnas till Polisens Kalla Fallgrupp: registrator.vast@polisen.se