Inbjudan till pressträff om grovt vapenbrott och narkotikabrott

Bild1 +5

 • Bild1
  Det halvautomatiska vapnet av märket Colt till vänster och kulsprutepistolen i delar till höger. Bild: Polisen
 • Bild2
  Delar av beslaget. Kikarsikte, magasin, smörjolja och ammunition till båda vapnen. Bild: Polisen
 • Bild3
  Beslagtagen ammunition. Bild: Polisen
 • Bild4
  Det halvautomatiska vapnet av märket Colt AR-15 med tillhörande ammunition. Bild: Polisen
 • Bild5
  Kulsprutepistolen av märket Tikkakoski. På bilderna med två olika sorters magasin. Bild: Polisen
 • Bild6
  Kokainet som hittades i en narkotikagömma ute i skogen. Bild: Polisen
Bild /6

Tisdag den 12 februari klockan 14 hålls en pressträff om ett åtal för bland annat grovt vapenbrott i polishuset i Värnamo, Storgatan 53.

Tre personer, en kvinna och två män, åtalas för grovt vapenbrott för att de hanterat en kulsprutepistol och ett halvautomatiskt gevär med tillhörande ammunition. Misstanken uppstod efter en husrannsakan i en av männens och kvinnans bostad. En av männen misstänks även för grovt narkotikabrott då han kunnat sammankopplas med en narkotikagömma i skogen.

Både misstankarna om det grova vapenbrottet och det grova narkotikabrottet är en följd av polisens långsiktiga arbete mot personer i Värnamo med koppling till kriminella organisationer. Mannen misstänkt för grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott har en tydlig roll i en av de organisationer som varit delaktiga i den konflikt som pågått i Värnamo under en längre tid.

Med anledning av åtalet bjuder polis och åklagare in till en pressträff i polishuset i Värnamo tisdag den 12 februari 2019 klockan 14.

Medverkande
Medverkar gör chefsåklagare Lena Medelius från Åklagarmyndigheten samt sektionschef för aktionsgruppsverksamheten Jan Hofvenstam och lokalpolisområdeschef Håkan Boberg från Polisregion Öst.

Anmälan
Anmäl dig till kommunikation@aklagare.se senast klockan 11 tisdag den 12 februari. Ta med presslegitimation eller intyg från redaktion till pressträffen.

Bilder
När åklagaren har lämnat in sin stämningsansökan under tisdagen kommer vi här på denna sida publicera bilder från utredningen. Dessa kan laddas ner och användas i redaktionellt syfte. Bilder att ladda ner:

Grovt vapenbrott1
Grovt vapenbrott2
Grovt vapenbrott3
Grovt vapenbrott4
Grovt vapenbrott5
Grovt narkotikabrott1 

Kontaktperson
Tommy Thorngren, pressansvarig polisregion Öst. 010-566 75 26

Till toppen