Misstänkt häktad för grov skadegörelse mot jakttorn och jaktstugor i Växjö

Under torsdagen anhölls en man i 30-årsåldern i Växjö som misstänkt för delaktighet i omfattande skadegörelse mot jakttorn och jaktstugor i Växjöområdet.

Under juni och juli har det genomförts omfattande angrepp mot jakttorn och annan jaktutrustning, exempelvis jaktstugor, i trakterna runt Växjö. Polisens uppfattning är att det kan röra sig om minst 50-100 jakttorn som sågats sönder och fällts bara i Växjöområdet.

Polisen i lokalpolisområde Växjö har efter anmälningarna genomfört spanings- och utredningsåtgärder och detta har lett fram till att den misstänkte mannen kunde frihetsberövas i sin bostad på en mindre ort i Växjöområdet under natten till torsdagen den 1 augusti.

Den misstänkte mannen i 30-årsåldern sitter anhållen misstänkt för grov skadegörelse. I utredningen finns även fler brottsrubriceringar såsom stöld, häleri och olaga hot. Den misstänkte nekar till brott.

- Den här typen av brott skapar en stor oro och otrygghet på landsbygden och bland alla som detta drabbar. Det är viktigt att kunna klara upp denna brottstyp och jag är så här långt nöjd med att våra polisiära åtgärder gett resultat. Vi har ett omfattande utredningsarbete framför oss, förklarar lokalpolisområdeschef Jonas Eek, Växjö.

Polisen uppmanar nu också alla som drabbats av skadegörelse på jakttorn, jaktkojor eller stöld av jaktutrustning att omedelbart anmäla detta till polisen via telefon 114 14. Fotografera angreppen, titta efter spår och förmedla detta till polisens anmälningsupptagning.

Förundersökningsledare är kammaråklagare Marcus Sjöstrand, Växjö som planerar att begära den misstänkte mannen häktad.

Frågor från media besvaras av kommissarie Ola Severinsson, Växjö, tel. 070-226 92 05.