Fler utbildas i Ansvarsfull alkoholservering i Halland

Ett aktivt arbete för minskat våld kopplat till alkoholservering på krogen. Det är målet när kommunen och polisen tillsammans med restaurangbranschen bjuder in till utbildning i Ansvarsfull alkoholservering.

Metoden Ansvarsfull alkoholservering är ett samarbete mellan kommun, polis och restaurangbranschen. Genom att inte servera alkohol till kraftigt berusade gäster och underåriga gäster ska krogmiljön bli tryggare och säkrare för både personal och gäster.

– Syftet med utbildningen Ansvarsfull alkoholservering är att minska våld och berusning på och omkring restaurangerna. Genom att inte servera alkohol till onyktra och underåriga gäster får vi en säkrare, tryggare och trevligare restaurangmiljö, säger Georges Chayeb som är tillståndshandläggare i Falkenbergs kommun.

Ansvarsfull alkoholservering är ett brotts- och drogförebyggande arbete. Nästa utbildning är i Falkenberg den 17 och 18 juni.

– Vi har arbetat med Ansvarsfull alkoholservering i Halland i snart 15 år och tidigare utbildningar har varit uppskattade och fått mycket positiv respons från deltagarna, säger Daniella Norrgård, folkhälsoutvecklare på Räddningstjänsten Väst.

Utbildningen i Ansvarsfull alkoholservering medverkar till att skapa en krogmiljö som känns välkomnande, trygg och säker för både gäster och personal. Genom utbildningen blir krögare och personal mer medvetna om sitt ansvar och möjligheterna att förebygga våld och skador.

– Med mindre berusade personer blir det en trevlig miljö för gästerna och en god arbetsmiljö för serveringspersonalen. Utbildningen handlar om att alkoholserveringen på våra krogar och uteställen i Halland ska ske med ansvar och medvetenhet, säger Richard Hiller som är kommunpolis i Varberg.

Utbildningen i Ansvarsfull alkoholservering är kostnadsfri. Utbildningen den 17 och 18 juni i Falkenberg är fullbokad med deltagare från Varbergs och Falkenbergs kommuner.

Journalister som vill delta i någon del av kursen är välkomna att kontakta:
Richard Hiller, kommunpolis i Varberg, Georges Chayeb, tillståndshandläggare, Falkenbergs kommun eller Daniella Norrgård, folkhälsoutvecklare, Räddningstjänsten Väst.