Sök på polisen.se

Nya trygghetsskapande insatser på Sloalyckan och Falkagård

Nu förstärks trygghetsarbetet på Sloalyckan och Falkagård. Kommunen och Fabo har nya trygghetsvärdar på plats och polisen satsar på brottsförebyggande insatser genom kamerabevakning.

Falkenbergs kommun satsar nu ytterligare på att utveckla trygghetsarbetet på Sloalyckan och i Falkagård. Bland annat finns tre nya trygghetsarbetare på plats. Deras uppdrag är att tillsammans med boende och andra aktörer ta initiativ till trygghetsskapande insatser och aktiviteter.

–Trygghetsarbetarna kommer vara en samlande kraft för att utveckla gemenskap och stabilitet på Sloalyckan och i Falkagård. Det har funnits trygghetsinsatser tidigare här, men nu ökar vi resurserna i en större satsning tillsammans. Vi är många olika aktörer som samverkar för att det ska bli riktigt bra, säger Erika Svensson, ungdomschef på kultur- fritids- och teknikförvaltningen.

Bevakningsinsatser

Utöver trygghetsarbetare kommer även området vid Stenfalkens förskola i Falkagård att kamerabevakas av polisen.

– Kamerabevakning har varit efterfrågat bland de boende i området och har i sig en brottsförebyggande effekt. Den senaste tiden har vi sett tendenser till problematik med skadegörelse och stök i området kring Stenfalken och det vill vi inte ha. Därför går vi omedelbart in med en rad förebyggande insatser, säger Christer Bartholdsson, lokalpolisområdeschef i Falkenberg.

Kamerabevakning är ett av många verktyg som polisen har för att jobba brottsförebyggande.

– Problemen brukar minska i omfattning bara genom att sätta upp kameror. Filmat material underlättar ju även i vårt polisiära utredningsarbete, säger Christer Bartholdsson.

– Vi har lärt oss jättemycket av vårt tidigare arbete på Falkagård. Jag är övertygad om att det behövs både hårda och mjuka åtgärder för att öka tryggheten. Det är jag nöjd med att vi får på plats nu, säger Per Svensson, kommunråd i Falkenberg.

Kontakter

Per Svensson, kommunråd i Falkenbergs kommun
Christer Bartholdsson, lokalpolisområdeschef i Falkenberg
Erika Svensson, ungdomschef i Falkenbergs kommun