Extra passtider i Halland inför 1 juni

Den 1 juni öppnar alla Hallands receptioner upp med flera hundra bokningsbara tider speciellt för dig med kort giltighet på ditt pass.

Den 1 juni öppnar alla Hallands passreceptioner upp med flera hundra bokningsbara tider speciellt för dig med kort giltighet på ditt pass. Bild: Lars Hedelin

Nu släpper polisen i Halland återigen ett stort antal extra tider för ansökan om pass och nationellt id-kort. Boka din tid på polisen.se – tiderna släpps den 29 maj kl. 10.00.

Lördagen den 1 juni har receptionerna i Kungsbacka, Varberg, Falkenberg och Halmstad ännu en gång extra öppet för dig med kort giltighet på ditt pass eller nationella id-kort.
– Vi hade extra öppet med tidsbokade besök den 18 maj men ser nu att det fortfarande finns behov av fler tider. Därför öppnar vi upp receptionerna med extra tider den 1 juni, säger Christer Bartholdsson som är lokalpolisområdeschef i Falkenberg.

Eftersom polisen i Halland ser att många ansöker om nytt pass lång tid innan det gamla gått ut välkomnas även denna gång de som har kort giltighet på sitt pass.
– Så även denna lördag vänder vi oss speciellt till dig som har en resehandling med giltighetstid som går ut före 31 juli. Detta gör vi för att så många som möjligt ska få sitt pass i god tid för sommarens utlandsresor, säger Christer Bartholdsson.

Receptionerna i Kungsbacka, Varberg, Falkenberg och Halmstad håller öppet mellan klockan 9.00 och 16.00 lördagen den 1 juni.
– Vi släpper de nya tiderna i tidsbokningssystemet onsdagen den 29 maj klockan 10.00 och det är som vanligt endast bokade tider som gäller denna dag, säger Christer Bartholdsson.

Den som har lite längre giltighet på sitt pass kan med fördel vänta med att boka sin tid för ansökan.
– Alla receptioner i Halland lägger ut tider efter hand och just nu behandlar vi fler ansökningar än det beräknade behovet, trots det räcker inte tiderna. Därför ber vi dem som har ett pass som har giltighet fram till hösten att vänta med sin ansökan, det kommer att finnas bra med tider under sommaren, säger Christer Bartholdsson.

Kontaktperson

Christer Bartholdsson, lokalpolisområdeschef i Falkenberg.

All information om pass och nationellt id-kort finns på polisen.se/pass

Din tid bokar du enkelt via denna länk!