Extra passtider i Halland

Halland144

Bild: Lars Hedelin

Lördagen den 18 maj öppnar polisens receptioner i Kungsbacka, Varberg, Falkenberg och Halmstad speciellt för dig som har ett pass eller nationellt id-kort med kort giltighetsdatum.

I maj månad är det många som ansöker om pass eller nationellt id-kort. Köerna till polisens bokningssystem för pass blir därför längre än vanligt. För att du som har en resa i sommar och ett pass med kort giltighet öppnar vi nu upp receptionerna i Kungsbacka, Varberg, Falkenberg och Halmstad lördagen den 18 maj.

– Vi håller våra receptioner öppna en extra lördag i maj för att så många som möjligt ska få en tid för att ansöka om pass innan sommaren, säger Christer Bartholdsson som är lokalpolisområdeschef i Falkenberg.

När ansökan om pass eller nationellt id-kort är gjord tar det cirka fem arbetsdagar tills passet är klart och kan hämtas ut i den reception man själv valt. Polisen i Halland ser att många ansöker om nytt pass lång tid innan det gamla gått ut. Detta gör att de som har kort giltighetstid på sitt pass inför sommaren har svårare att hitta en tid.

– Lördagen den 18 maj välkomnar vi därför speciellt er som har en resehandling som har en giltighetstid som går ut före 31 juli. Detta gör vi för att säkerställa att så många som möjligt ska få sitt pass i tid för sommarens utlandsresor, säger Christer Bartholdsson.

Receptionerna i Kungsbacka, Varberg, Falkenberg och Halmstad håller öppet lördagen den 18 maj mellan klockan 9.00 och 16.00. Cirka 400 nya tider släpps i passbokningssystemet onsdagen den 15 maj klockan 10.00.

– Alla receptioner i Halland lägger ut tider efter hand och just nu behandlar vi fler ansökningar än det beräknade behovet, trots det räcker inte tiderna. Därför ber vi dem som har ett pass som har giltighet fram till hösten att vänta med sin ansökan, det kommer att finnas bra med tider under sommaren, säger Christer Bartholdsson.

All information om pass och nationellt id-kort finns på polisen.se/pass