Inbjudan till pressträff - Polisens satsning på särskilt utsatta brottsoffer

Liv ska räddas, våld ska minska, rädsla ska bytas mot trygghet och fler gärningsmän ska lagföras. Polismyndigheten förstärker därför de team som arbetar med att utreda brott i nära relation, våldtäkt, våld mot barn och sexualbrott mot barn.

Totalt kommer 300 nya medarbetare att jobba med polisens satsning. I Skaraborg innebär det att polisområde Skaraborg förstärker gruppen som jobbar med brott i nära relation (BINR) med flera nya medarbetare. Andreas Wedebrand är chef för utredningssektionen där brottstypen utreds.

– Det är vår förhoppning att de åtgärder vi genomför och satsningen på särskilt utsatta ska göra att invånarna i Skaraborg ser att fler ärenden leder till åtal, att fler brottsoffer får stärkt stöd och att det finns ett fullgott samarbete med kommuner och andra aktörer.

Inbjudan till pressträff

Media är välkomna till en pressträff för att höra mer om polisens satsning i Skaraborg. Med på mötet är Andreas Wedebrand chef utredningssektionen, Pia Edoff gruppchef brott i nära relation och Carolina Björk samordnare BINR.

Plats: Polishuset i Skövde
Datum: Måndagen den 14 okt kl 13.00. Samling i receptionen kl 12.45.
Anmälan till jan.strannegard@polisen.se

Mer information om polisens arbete för särskilt utsatta brottsoffer finns på polisen.se