Polispodden Öst - en riktig polispodd

Linus Malm och Benjamin Prom

Linus Malm och Benjamin Prom bjuder in gäster, såväl polisanställda som externa parter i samhället för att prata om aktuella ämnen.

Polisregion Öst provar ett nytt sätt att nå medborgarna, ett komplement till befintliga kanaler. Vi kommer att lyfta aktuella ämnen, såväl brottsförebyggande inom den operativa sidan och utredningssidan som tips från kundcenter.

Detta vill vi göra med lokal närvaro i poddsamtalen. Med Polispodden Öst vill vi främst nå de som verkar och bor inom polisregion Öst, men podden kan med fördel lyssnas på av alla medborgare som är intresserade av polisens arbete. Planen är att publicera ett avsnitt i månaden och de kommer att finnas där poddar finns.

Exempelvis
Acast: https://play.acast.com/s/polispodden-ost
Podbean: https://polispoddenost.podbean.com/e/1-om-narkotika/

- Vi vill visa på mångfalden inom polisen genom att i podden lyfta fram våra polisanställda, både personer i uniform och civila som tillsammans behövs för uppdragen Polismyndigheten har. För att få ett bra samhälle att leva och bo i behövs samverkan, flera av de externa parterna ser vi som möjliga gäster i podden, säger Linus Malm, programledare och polis i polisområde Östergötland.

- Podden ska vara ett aktivt stöd för polisverksamheten genom att ta upp aktuella frågor som har ett allmänintresse och skapar förtroende och trygghetskänsla hos medborgare. Här vill vi utveckla medborgarmötet genom att lyfta aktuella ämnen, samverkan runt medborgarlöften, polisens närvaro i olika områden och mycket mer. Och självklart vill vi bidra till att öka intresset för polisens arbete och attrahera till att söka polisutbildningen, säger Christian Winkler, kanslichef polisområde Östergötland och ansvarig utgivare av Polispodden Öst.

Polismyndigheten har många anställda och fler ska vi bli, därför ser vi även att podden kommer att kunna bli intressant för polisanställda och för de som går polisutbildningen samt för de som funderar på att söka sig till polisen.

Polisen har gjort en resa som få andra myndigheter gjort. För fyra år sedan blev vi en samlad polismyndighet. Medborgare över hela landet, oavsett bostadsort, ska vara förvissade om att deras polis skapar trygghet i vardagen och löser lokala problem.

Kontakter:
Linus Malm, programledare 010-566 59 44
Benjamin Prom, sidekick 0703-93 38 40
Björn Öberg, producent 010-566 56 38
Christian Winkler, ansvarig utgivare 0705-79 96 10