Misstänkt mord i Skiftinge

Polis i Skiftinge.

Bild: Polisen

Natten mot söndagen, vid 02.40, inträffade en skjutning i en lägenhet i Skiftinge. En man i 35-årsåldern avled sannolikt till följd av skottskador. En rättsmedicinsk undersökning kommer att klargöra dödsorsaken.

Polisregion Öst kraftsamlar nu, framför allt utredningsresurser, mot den förundersökning om mord som har inletts. Det innebär att polisen organiserar sin utredningsverksamhet i särskild ordning, enligt den rutin för grova brott som finns inom Polismyndigheten.

Kommande dagar kommer en mängd utredningsåtgärder att genomföras, bland annat kommer förhör att genomföras med boende i området där brottet skedde samt med andra personer som kan tänkas kunna lämna uppgifter i utredningen och kriminaltekniska undersökningar kommer att genomföras i syfte att säkra spår och annan information.

Det finns i nuläget ingenting som tyder på att den skjutning som inträffade skulle innebära någon fara för allmänheten. Självklart är det skillnad på fara och otrygghet och vi har stor förståelse för att skjutningen skapat otrygghet i området. Den särskilda utredningsorganisation som etablerats arbetar nu för fullt med de utredningsåtgärder som behövs för att ärendet skall komma framåt.

Iakttagelser finns under natten på personer som rört sig längs kortsidorna på husen mot hörnet Karl Hovbergsgatan 33. Om någon har gjort iakttagelser från natten, vill vi gärna ta del av det.

Inte långt från brottsplatsen och under samma natt släckte räddningstjänsten en brinnande moped. Den platsen är nu avspärrad. Har någon gjort iakttagelser om denna? Det vill vi också gärna höra.

– Att mopeden har något med skjutningen att göra är inget vi utesluter, säger Tomas Tellebro på avdelningen för grova brott i Eskilstuna

Polisen vill att alla som gjort iakttagelser hör av sig. Även om man tycker att den iakttagelse man gjort känns obetydlig, vill vi att man ringer 114 14 och låter utredarna i ärendet hjälpa till. Det kan till exempel röra sig om iakttagelser dagen och kvällen innan eller i samband med eller tiden efter brottet.

Polisen kommer ha ökad närvaro i området kommande dagar då den som önskar också kan lämna tips eller iakttagelser.

Kontaktperson för media
Thomas Bergqvist, tel.nr 010-566 90 71